Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензинов проблем - 156 2.0 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Слизам да видя ФЕС-а кво ше покаже и после ще пиша. Надявам се да имам повече инфо след това.
    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Тъй, ето резултата от ФЕС.
      Изчистих решките и тая последната пак се появи, заедно с тази за vehicle speed sensor. Ама тя е от тва че съм резнал пин 15.
      Пробвах да я форсирам - прекъсва страшно много до 2500 об и после се оправя. Като я изрязох 2-3 пъти и спря да прекъсва. Поработи 2 мин на тихи обороти и пак почна да си прекъсва.
      Attached Files
      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Е направи адаптация на еку то и дросела!

Comment

Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщение
          Е направи адаптация на еку то и дросела!
          Правих му 90-90-90. Щото ФЕС-а ми е фрий версията и не мога да правя адаптация. Но все тая, де да беше това проблема.
          Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Имаш ли софтуер за ГИ.Чрез него можеш да си провериш бензиновите дюзи,ако някоя ти прави проблем.
            Алфа ромео 159 jtdm 2.4/16v AT
            Алфа ромео 159 jtdm 1.9/ 8v
            Ford Mondeo 2.0/16v Ex.

Comment

Първоначално публикувано от west421 Покажи съобщение
              Имаш ли софтуер за ГИ.Чрез него можеш да си провериш бензиновите дюзи,ако някоя ти прави проблем.
              ГИ ми е Фобос. Софт-а го имам, ама нямам кабел
              Друг начин за проверка има ли?
              Добре де, да речем че е някой инжектор. Тогава защо не иска да запали изобщо първия път сутрин? И като и подавам газ, и без да и подавам газ - припалва и изгасва веднага?
              Въпреки, че и аз мисля, че е нещо с инжекторите, ако беше някой от тях проблемен, поне да палеше на 3 цилиндъра, а тя само припалва и угасва.
              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Миналата година абсолютно същият проблеми и при мен. На бензин трудно палеше и държеше ниски обороти и все едно работи на три цилиндъра. На газ пали и работи без никакъв проблем. След почистване на дюзите всичко се оправи. Тази година се появи същият проблем, пробвах с добавка в бензина да почистя дюзите и тотално се скапа положението, даже и като загрееше пак от време навреме забива и трудно набира, понякога се оправяше. В момента е в сервиза заради генератора, имат стенд за дюзи и съм поръчал отново да ги почистят. За съжаление има вероятност даже и почистини дюзите да са за смяна,това според майстора.
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Моите съмнения са точно същите, защото проблема се получи след като ми предстоеше пътуване от Шумен до София. Преди това имах 15-тина литра бензин в резервоара и си седеше, ползвах го само за палене. Преди да пътувам заредих до горе със 100 октана от ЕКО-то. Отидох до София, после пак се върнах до Шумен. На другия ден почна с мизериите.
                  Та си мисля да не е имало някви боклуци в резервоара, и сега като съм сипал до горе нов бензин и да ги е надигнало по някакъв начин и да са се нагнездили някъде?
                  Между другото не съм сменял горивен филтър, може ли да е от него?
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                    Моите съмнения са точно същите, защото проблема се получи след като ми предстоеше пътуване от Шумен до София. Преди това имах 15-тина литра бензин в резервоара и си седеше, ползвах го само за палене. Преди да пътувам заредих до горе със 100 октана от ЕКО-то. Отидох до София, после пак се върнах до Шумен. На другия ден почна с мизериите.
                    Та си мисля да не е имало някви боклуци в резервоара, и сега като съм сипал до горе нов бензин и да ги е надигнало по някакъв начин и да са се нагнездили някъде?
                    Е много шсно че може ! Щом при изфорсиране се пооправя и после пак прекъсва.. Смени го !

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                      Е много шсно че може ! Щом при изфорсиране се пооправя и после пак прекъсва.. Смени го !
                      Къде се намира на 156-цата? На ланчата ми беше долу под купето, до задната седалка зад пасажера. Този и той ли е там?
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Колега ако ми намериш постовете от миналата година ще разбереш колко прилики има в нашият случай. Тогава аз също напълних цял резервоар 100 октанов бензин от ЕКО защото ми предстоеше дълго пътуване в Гърция и след като там ми свърши газта и нямаше от къде да заредя преминах на бензин, с всеки следващ ден ставаше все по зле паленето докато накрая не можеше да запали на бензин. На връщане до Солун заредих газ и нямаше проблеми. В България източихме бензина останал в резервоара защото лично на мен ми се стори странен на цвят и мирис и почистихме дюзите и всичко се оправи. За съжаление жабарите не са сложили горивен филтър.
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                          Колега ако ми намериш постовете от миналата година ще разбереш колко прилики има в нашият случай. Тогава аз също напълних цял резервоар 100 октанов бензин от ЕКО защото ми предстоеше дълго пътуване в Гърция и след като там ми свърши газта и нямаше от къде да заредя преминах на бензин, с всеки следващ ден ставаше все по зле паленето докато накрая не можеше да запали на бензин. На връщане до Солун заредих газ и нямаше проблеми. В България източихме бензина останал в резервоара защото лично на мен ми се стори странен на цвят и мирис и почистихме дюзите и всичко се оправи. За съжаление жабарите не са сложили горивен филтър.
                          Абсолютно същото колега! Точно от ден на ден по-зле става. В деня след пътуването, като почна да прави номерата, първо палеше обаче тресеше сякаш е на 2 цилиндъра и после се оправяше. Сега след седмица и нещо, вече не пали от първия път, че понякога и от втория. Става все по зле от ден на ден.
                          Ще направя май като теб - ще отида някъде да ги изчистят инжекторите и да видим.
                          Пък и ми се струва полезно, дори и да не са те.

Някой знае ли къде в София могат да ми извършат тая интервенция качествено?
                          Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                            Но има страхотна цедка в резервоара под помпата, която се затлачва и от застоял бензин и присадките в него
                            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                            0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                              Но има страхотна цедка в резервоара под помпата, която се затлачва и от застоял бензин и присадките в него
                              Тогава не трябва ли да има проблем и във високите обороти, ако е затлачена въпросната цедка?
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Тогава не трябва ли да има проблем и във високите обороти, ако е затлачена въпросната цедка?
                                Ми аз вече го написах отдавна, ама ти не ме слушаш
                                Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                                156 1.8TS 16V (01.2001)
                                147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                                0879369082

Comment

Working...
                                X